Uncategorized

Sectiune de blog

De ce majoritatea magazinelor online au sectiune de blog?

Oare pentru ca proprietarii magazinelor online iubesc sa scrie postari? Sau pentru ca au prea mult timp liber? Probabil ca nu. Desi blogging-ul este in anumite cazuri o activitate distractiva, de cele mai multe ori aceasta initiativa tine mai mult de partea de marketing si de strategia SEO a magazinului respectiv.

Acesta este principalul motiv pentru care proprietarii de magazine online incep un blog.

Nu stiti de ce este util blogul in campania de promovare online?

Pentru ca informeaza publicul despre produsele voastre. Blogging-ul este o modalitate foarte buna de a va informa publicul asupra produselor pe care le comercializati. Intr-o astfel de postare ii puteti arata utilizatorului cum sa utilizeze un produs sau de ce anume ar trebui sa il cumpere.

De asemenea, puteti comunica vizitatorilor o parte din istoria companiei voastre, ceea ce va creste gradul de incredere pe care acestia il acorda brandului si produselor comercializate. In plus, povestea produselor este spusa din propria perspectiva, astfel ca va puteti pune viziunea in practica, sperand ca si alte persoane vor vedea produsele voastre in aceeasi maniera. De exemplu, daca vindeti haine pentru copii, atunci un blog despre copii si moda specifica acestora ar putea fi o idee grozava.

Ramaneti in mintea publicului tinta

Daca va actualizati blogul in mod regulat, iar postarile voastre sunt distribuite pe platformele importante de social media, atunci publicul nu o sa va uite, iar clientii care au comandat o data de la dumneavoastra vor fi tentati sa o faca si a doua oara. Spre exemplu, daca un vizitatorul intalneste o postare in care sunt detaliate hainutele pe care copiii le pot purta intr-o zi calduroasa, asta nu inseamna ca va cumpara in aceeasi zi hainute de vara din magazinul vostru online. Insa, pe viitor, acesta ajunge sa va cunoasca brandul si produsele, astfel ca in momentul in care va avea nevoie sa faca noi achizitii, numele brandului ii va trece prin minte.

Blogging-ul este o parte importanta in procesul de optimizare seo

Mentinerea unui blog contribuie si la SEO. De fiecare daca cand scrieti un nou post pe blog adaugati continut proaspat, iar Google iubeste asta. In plus, mentinerea unui blog va permite sa incepeti sa scrieti continut referitor la acele cuvinte cheie pe care le vizati in rezultatele organice.

Sfaturi practice pentru blog

Tematica. Aveti posibilitatea sa scrieti despre o multime de lucruri pe blog, insa pentru ca postarile sa aiba rezultatele scontate, trebuie sa faceti o cercetare corecta a cuvintelor cheie. Trebuie sa stiti pe ce termeni sau expresii doriti sa apareti in Google. Aceste cuvinte sau grupuri de cuvinte ar trebui sa fie un punct important de plecare in momentul in care doriti sa postati ceva nou. Cu toate acestea, un simplu cuvant cheie nu reprezinta un subiect de sine statator, ceea ce inseamna ca aveti nevoie de un unghi original sau de o poveste captivanta in jurul unui astfel de cuvant cheie.

O alta modalitate interesanta de a veni cu idei noi pentru postarile de pe blog este povestirea evenimentelor curente, aflate in desfasurare sau la care ati participat in trecutul apropiat. De asemenea, puteti sa consultati site-urile de stiri, sa preluati informatii din acestea si sa construiti in nou post in care va impartasiti opinia personala despre stirile din nisa in care activati.

Un al mod de a obtine idei editoriale este acela de a va invita publicul sa va lase comentarii in care sunt precizate tematicile de interes. Nu in ultimul rand, ar trebui sa integrati butonul care conduce spre blog in meniul principal pentru a-i oferi vizibilitate in randul vizitatorilor!