Reguli esentiale pentru optimizare seo onpage

Reguli esentiale pentru optimizare seo onpage

Atunci cand vorbim de SEO putem aminti faptul ca aceasta industrie de milioane de euro este impartita doua subramuri: Seo OnPage si Seo OffPage. Sunt agentii care se ocupa doar de una din aceste subramuri. Seo OnPage reprezinta actiunile de promovare in motoarele de cautare intreprinse in interiorul unui site, iar seo OffPage reprezinta tehnicile de promovare din exteriorul unui website (backlinkuri, folosirea unor instrumente externe, social media etc).

seo onpage

Daca va intrebati care subramura este mai importanta, nu va putem raspunde, insa de multe ori seo offpage se dovedeste a fi mai greu de realizat. Repet, asta nu inseamna ca este mai important sau mai putin important. Sa vedem pe scurt cateva sfaturi despre cum puteti face gratis seo onpage:

1 . Structura linkurilor – Este foarte important ca linkurile sa aiba relevanta cu articolul si titlul acestuia. Foarte multe situri inca folosesc linkuri codate de genul http://www.imdb.com/title/tt0120338/ cand recomandat ar fi sa foloseasca un nume prietenos, cum ar fi https://en.wikipedia.org/wiki/Seo.

on page optimizare

Exemplul este pur fictiv insa atrage atentia asupra faptului ca trebuie sa solicitati celui care va creeaza situl sa vi-l ofere sub forma unor linkuri prietenoase motoarelor de cautare.

2. Optimizarea pozelor de pe site – Aproape orice website are macar o poza – fie in interiorul articolului (daca este site de stiri), fie in dreptul produselor (daca este magazin online). De multe ori pozele sunt adaugate si uitate pe server in ideea ca sunt vizibile, deci s-a terminat treaba. Este extrem de important ca un site sa-si optimizeze pozele sub forma “<img src=”smiley.gif” alt=”Smiley face”> “. Acest cod comunica motoarelor de cautare faptul ca in smiley.gif se afla un Smiley face. Atat de simplu este sa comunicati cu Google! Din fericire, noile cms-uri (WordPress, Joomla etc) vin cu aceasta optiune de comunicare fara a avea nevoie sa cunoasteti codul. Daca va uitati atent, atunci cand introduceti poza, gasiti spatiu de completat pentru “alt text”.

3. Prezenta si gestionarea tagurilor h1, h2, h3 etc – Cel mai important tag la care trebuie sa fiti foarte atent este “h1”. Acesta este, de altfel, titlul articolului. Spre exemplu, in cazul nostru, h1 este “Reguli esentiale pentru optimizare seo onpage” pentru ca reprezinta si titlul acestui articol. Ca importanta, h1 este urmat de h2, h3, h4 etc – h2 fiind folosit de asemenea destul de des pentru ca este considerat subtitlu si se poate folosi de cateva ori intr-un articol. Toata ideea cu aceste taguri este sa le folositi responsabil si in folosul dvs, adica: h1, care este cel mai important, sa aiba in continut principalul cuvant cheie targetat iar h2, h3 si asa mai departe (subtitlurile) sa aiba in componenta termeni relativi sau sinonimi relevanti articolului. Mare atentie! H1 trebuie folosit o singura data intr-un articol – folosirea multipla poate anula efectul puternic pe care il are asupra motoarelor de cautare, pe motiv de spam. Probabil va intrebati cum este posibil sa puneti “mai multe titluri” fara sa vreti – situatie foarte posibila in cazul unor scripturi sau teme de WordPress care nu sunt realizate corespunzator. Verificati daca aveti mai multe coduri h1 printr-un click dreapta pe site, view page source (Google Chrome) dupa care cautati <h1>. In cazul care aveti mai multe astfel de coduri este important sa va adresati unui specialist!

Optimizarea onpage nu este atat de complicata daca se respecta cateva reguli esentiale. Desigur, asta nu a fost tot, insa vom reveni cu alte materiale ajutatoare publicului larg.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *