Promovarea unui site nou pentru motorul de cautare Google

Promovarea unui site nou pentru motorul de cautare Google

Pentru promovarea propriului site exista diverse solutii, ale caror obiectiv comun consta in intensificarea traficului, astfel incat sa atraga cat mai multi vizitatori interesati de continutul cuprins intre paginile web.

Importanta promovarii site-urilor nou create

Adeseori persoanele care se decid ca au nevoie sa-si creeze un website, imediat ce ajung sa-si realizeze visul, subevalueaza capacitatea inventiei cunoscute cu denumirea generalizata de ”internet”.

Paginile web si site-urile ce ”populeaza” mediul online sunt de ordinul miliardelor si nu va inchipuiti ca cineva va poate gasi fara ca voi sa faceti ceva in acest sens…sau mai bine zis cei care au deprins deja tainele promovarii online. Este necesar sa ajungeti undeva pe primele pagini sau chiar pe prima, avand in vedere ca multi utilizatori, in urma cautarilor organice nu trec pragul primei pagini din SERP (Search Engine Results Page = Pagina de Rezultate a Motoarelor de Cautare).

Sa va creati un site, care desi complex, cu un continut bogat si de calitate, este inutil daca nimeni nu-l vede. Este ca si cand v-ati construi un panou publicitar, cu o grafica si mesaje impecabile, care pentru a fi vazut, trebuie postat intr-o zona cu trafic intens, unde are sanse majore sa poata fi observat de cat mai multi trecatori. Prin urmare, este nevoie sa recurgeti la o serie de strategii de promovare, de regula prin intermediul profesionistilor intr-ale web-ului.

Unde va puteti promova un site nou?

Promovarea unui site nou pentru un motor de cautare, in cazul nostru Google, este o chestiune destul de delicata, nu foarte accesibila muritorilor de rand care isi imagineaza ca o data ce au investit vreo mie de euro in realizarea lui, vor ajunge inevitabil pe prima pagina in SERP.

Desi atingerea acestui obiectiv este posibila si fara atata investitie, necesita timp si totodata interventia unor profesionisti capabili de mai mult decat sa copieze un template standardizat. Toti cei care isi doresc o vizibilitate mai buna a propriului site, trebuie sa inceapa sa investeasca in pozitionarea acestuia astfel incat sa genereze cat mai mult trafic, cat mai multe vizite, vizitatori, intr-un cuvant clienti.

Insa care este punctul de plecare pentru ca finalitatea sa coincida cu obiectivele propuse si mai ales cum se poate obtine acest lucru?

Motoarele de cautare sunt prima sursa generatoare de trafic pentru un website. Potrivit statisticilor, comparativ cu alte motoare de cautare (Yahoo, Bing, Ask, etc.), Google ocupa prima pozitie in topul preferintelor utilizatorilor in cautare de stiri, informatii, produse, noutati online.

Fiind vorba despre cel mai ”popular” motor de cautare, este important sa va situati undeva pe primele pozitii in SERP, preferabil pe primele 2-3 pagini, astfel incat website-urile sa fie reperabile de utilizatori in urma cautarilor organice. Daca site-ul vostru nu este bine pozitionat in Google, cu celelalte motoare de cautare nu veti face decat afaceri paguboase, avand in vedere ca sunt folosite de un numar redus de utilizatori.

Care sunt tehnicile de promovare pentru Google?

Promovarea site-urilor voastre pe Google include intotdeauna mai multi factori si fara sa va bazati pe o singura solutie, fiecare strategie abordata este de fapt un pas in fata care contribuie la o mai buna pozitionare si o mai buna vizibilitate in motorul de cautare.

Inceputul promovarii consta in optimizarea site-urilor, astfel incat acestea sa corespunda algoritmilor de stabilire a page rank-ului. Unui site bine optimizat ii va fi mai usor sa ocupe un loc favorabil in clasamentul SERP, unde sa poata atrage atentia cat mai multor vizitatori, insa pentru ca acest lucru sa se si intample, trebuie sa fie promovat.

Incepand de la tehnicile de optimizare on page, cu optimizarea continutului pe care mai toti il declara ”rege” si continuand apoi cu cele off page sunt toate instrumente pe care le aveti la dispozitie si de care trebuie sa profitati pentru a va face cunoscuti pe internet. Tinand cont de varietatea metodelor de promovare ale site-urilor nou construite pentru motorul de cautare Google, impreuna le vom descoperi pe cele care se dovedesc a fi cu adevarat eficiente cand vine vorba de rezultate imediate, vizibile si cu efect direct asupra traficului.

Unele dintre metodele de promovare pe care urmeaza sa vi le prezint sunt gratuite iar una este contra cost. Pe aceasta din urma va voi prezenta-o mai pe larg in finalul articolului, care desi este cea mai rapida, are nevoie de o implicare financiara din partea voastra.

1. Campanii AdWords, AdWords fiind serviciul pe care Google il utilizeaza pentru promovarea website-urilor publicand anunturi in motorul de cautare;

2. Link Building, ce permite realizarea unor conexiuni intre site-urile nou create si tot restul celor deja existente in retea, este o tehnica deosebit de utila pentru cresterea page rank-ului si automat pentru pozitionarea favorabila in pagina de rezultate;

3. Prezenta site-urilor de optimizat si promovat in Social Media precum Facebook, Twitter, Google+ este importanta deoarece Google, analizand si acest aspect, ii puncteaza favorabil pe cei activi in astfel de medii;

4. Inscrierea in directoarele de articole, adevarate ”colectoare” de site-uri si link-uri utile, este o alta metoda de imbunatatire a prezentei in mediul online pentru site-urile ”debutante”;

5. Forumuri, comunitati nisate unde utilizatorii se pot consulta si discuta intre ei, aspect ce poate avea o influenta pozitiva asupra site-ului pe care doriti sa-l promovati;

6. Publicarea articolelor sub forma unor advertoriale si comunicate de presa pe alte site-uri, ce vor contine link-uri directe catre site-urile voastre, este o practica apreciata de Google si eficienta pentru a va face cunoscuti cititorilor;

7. Guest post, ce pot fi articole, recenzii, comentarii, concluzii, similare unui articol pe care il puteti scrie pentru site-ul pe care-l detineti.

Promovarea site-urilor prin AdWords

AdWords este cea mai rapida forma de promovare a site-urilor pentru Google si totodata de pozitionare pe pagina de rezultate a motorului de cautare. AdWords va permite promovarea site-ului prin intermediul anunturilor textuale sau grafice, ce pot aparea deasupra sau in dreapta rezultatelor organice din SERP.

Prin intermediul acestei campanii, mesajul vostru publicitar va aparea intr-o pozitie privilegiata pe pagina de rezultate, de fiecare data cand navigatorii efectueaza o cautare dupa anumite cuvinte cheie prestabilite si care au legatura cu anuntul promotional. In schimbul acestor servicii de care puteti dispune, voi trebuie sa platiti pentru fiecare click, cheltuiala ce este proportionala cu numarul de accesari.

Cand se lanseaza o astfel de campanie, aveti posibilitatea sa alegeti care va fi costul fiecarei accesari. Google va vine in ajutor automatizand costul si cum cheltuiala poate fi destul de consistenta uneori, puteti alege sa stabiliti anumite limite, evitand astfel sa epuizati intregul capital alocat intr-o singura zi.

Aceasta strategie de promovare ofera garantia accesarilor target-ate doar de catre utilizatorii direct interesati de domeniul site-ului pe care-l promovati. Fiind fara indoiala cel mai puternic instrument de web marketing, este suficient sa platiti si anuntul vostru se va afla cat ai clipi, la loc de cinste in fruntea primei pagini, insa tot la fel de rapid va disparea imediat ce veti inceta sa mai platiti.

In incercarea voastra de a fi mereu cu un pas in fata competitorilor, fara sa mai fie nevoie de timp sa experimentati diverse alte tehnici, specialistii in SEO va stau la dispozitie gata sa va indrume si sa va asiste in parcurgerea drumului catre popularitate si succes pe internet. Acestia, mult mai experimentati decat voi, dupa o analiza completa a site-ului, identificand punctele forte si punctele slabe, vor stabili exact metodele prin care sa intervina, astfel incat rezultatele sa corespunda si chiar sa va depaseasca asteptarile.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *