Pluginuri SEO pentru WordPress

Pluginuri SEO pentru WordPress

WordPress este cel mai cunoscut sistem de administrare a continutului pe internet, in primul rand pentru ca este open source (poate fi modificat asa cum va doriti), este flexibil, sigur (are o echipa intreaga in spate care vine cu actualizari de securitate), dar mai ales pentru ca are zeci de mii de pluginuri care pot fi instalate la click.

Seo onpage sau optimizarea in pagina a unui site implica de multe ori cunostiinte html, php – wordpress eliminand aceasta grija cu ajutorul pluginurilor sale care pot fi instalate foarte usor. Trebuie tinut cont totusi ca un numar prea mare de pluginuri poate afecta grav functionarea unui website. De altfel, trebuie avut grija de unde sunt descarcate acele pluginuri si de cine au fost create – repet, acestea pot face mai mult rau decat bine. Sa vedem care sunt pluginurile sigure care va pot ajuta in promovarea seo onpage:

1. Seo internal links – Atunci cand vorbim de promovarea seo onpage a unui site trebuie tinut cont ca fiecare pagina in parte are nevoie de atentia cuvenita. O pagina din site care nu are nici un backlink intern care sa conduca spre ea este o pagina moarta – aici ma refer, spre exemplu, la un articol publicat, insa la care utilizatorul nu poate ajunge din clickuri. Un blog sau site creat normal nu va avea aceasta problema, insa acest plugin face mai mult decat sa plaseze un articol in homepage sau in interiorul diferitelor sectiuni ale sitului asa cum este firesc – acest plugin plaseaza automat un link spre un articol dorit in interiorul celorlalte articole! Spre exemplu, daca stabilim cuvantul cheie “plugin” si ii atribuim linkul acestui articol, seo internal links va introduce automat un link spre aceasta pagina pe orice cuvant numit “plugin”, pe intregul website – mai ales in interiorul celorlalte articole in care exista termenul “plugin”. Acest lucru ajuta pentru ca un articol este mentionat in mai multe pagini din site si astfel isi intareste autoritatea.

2. WordPress SEO by Yoast – Acesta este cel mai popular si mai complex plugin de optimizare seo onpage pentru WordPress – in primul rand datorita faptului ca permite personalizarea completa a fiecarei pagini din site, iar in al doilea rand pentru ca este simplu de folosit si intuitiv. WordPress SEO by Yoast se ocupa de crearea unui sitemap (harta sitului este extrem de importanta pentru Google), optimizeaza structura linkurilor, curata situl de eventualele greseli, permite configurarea robots meta (adica puteti exclude la click anumite pagini din a fi indexate – foarte important in multe cazuri), stabileste cuvintele cheie, h1 si multe alte elemente care ajuta la o promovare seo mai eficienta. Este tradus partial chiar si in limba romana !

Este recomandat sa folositi cat mai putine pluginuri deoarece acestea incarca situl si pot afecta chiar si experienta vizitatorilor. Motiv pentru care va recomandam sa apelati la o echipa de specialisti care sa va optimizeze situl din codul sursa fara a fi nevoie sa instalati toate aceste softuri.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *