Impactul SEO asupra siturilor fara suport pentru telefoane

Impactul SEO asupra siturilor fara suport pentru telefoane

Internetul a devenit tot mai accesat de pe dispozitivele mobile, iar website-urile trebuie sa tina pasul cu acest curent fie ca vor, fie ca nu vor – vorba vine. Daca pana acum multi webmasteri obisnuiau sa-si adapteze siturile pentru dispozitive mobile (telefoane, tablete etc) pentru a-si spori vanzarile (demonstrandu-se ca exista multi shopperi care folosesc mai ales terminale mobile), de pe data de 21 aprilie 2015 Google mai adauga un factor seo: mobile-friendliness – sau, mai pe romaneste, prietenia unui website cu dispozitivele mobile.

Ba chiar mai mult, oficialii de la Google au relatat ulterior ca acest factor SEO va avea un impact urias asupra rezultatelor SERP – chiar mai mare decat update-urile Panda sau Penguin. “Sa nu ai un website compatibil cu dispozitivele mobile in ziua de astazi este un risc urias” – spun specialistii de la Searchengineland.com. De notat ar mai fi faptul ca update-ul va analiza fiecare pagina individual si nu doar homepage-ul. Articolele, galeriile foto, formularul de contact si fiecare element trebuie sa fie prietenos cu telefoanele.

Cum poti verifica daca websitul tau este vizibil corespunzator de pe dispozitivele mobile ?

– Cea mai simpla varianta este accesarea instrumentului online de verificare creat de Google: link

– A doua varianta ar fi sa va cautati pe Google situl de pe telefon. Sub numele linkului ar trebui sa apara “Mobile-friendly” (vezi imaginea de mai jos)

Mobile-Friendly

– A treia varianta si cea mai buna, insa una subiectiva, este sa va accesati situl cu propriul terminal mobil. Tinteti cont ca websitul trebuie sa se vada clar fara a micsora sau mari pagina folosind touchscreenul.

Atentie mare! Daca situl dvs nu este optimizat pentru dispozitivele mobile, acesta risca sa pice nu doar in rezultatele cautarilor mobile ci si in cele realizate prin intermediul un desktop pc sau laptop.

Share this post