Cum putem determina calitatea slaba a unei pagini din punct de vedere SEO?

importanta-continutului-in-seo

Cum putem determina calitatea slaba a unei pagini din punct de vedere SEO?

Intrebare: Care sunt factori pe care Google ii ia in considerare in momentul in care determina calitatea slaba a unei pagini?

Exista o lista de lucruri pe care trebuie sa le examinam pentru a determina calitatea unui continut dintr-o pagina web, de la comportamentul celor care cauta diverse informatii in motoarele de cautare pana la capacitatea de incarcare a unei pagini, greseli de ortografie si nu numai.

Provocarea din punct de vedere SEO o constituie tocmai calitatea slaba a unor pagini lansate in motorul de cautare Google. Ce inseamna acest lucru pentru Google? Ei bine, Google are cateva standarde cu privire la calitatea buna sau cea scazuta a continutului. Acesta doreste un continut unic, unde valoarea cautarilor pentru acele informatii este diferita, motorul de cautare fiind adeptul unor multime de surse externe care leaga editorialul de o pagina. Acestea pot fi atat interne cat si externe. Momentul in care pagina raspunde cu succes cautatorului, Google considera ca a dat rezultate interogarea, in special in momentul in care continutul respectiv este gasit pe baza unor elemente chie pe care le utilizeaza cautatorul in motor.

Pagina web trebuie sa se incarce rapid, indiferent de calitatea conexiunii. Google isi doreste sa vada accesibilitate de inalta calitate, experienta si design intuitiv pentru utilizatori, de pe orice dispozitiv, de la mobil, desktop, tableta si laptop. Continutul gramatic trebuie sa fie corect si bine scris. De asemenea, continutul non-text trebuie sa aiba completat campul de text alternativ, de aceea Google recomanda folosirea atributului “alt”.

Interpreteaza calitatea din mai multe puncte de vedere, ii place sa aiba un continut bine organizat, usor de parcurs si inteles, articole care indica mai multe surse suplimentare de informatii sau in care se mizeaza pe citarea unor surse. Acest lucru este realizat de sursele externe folosite. Prin intermediul acestor lucruri, Google reuseste sa claseze sau sa elimine paginile care au un continut slab.

Cum poate SEO sa filtreze paginile de pe site-uri pentru a alege continutul bun si pentru a-l penaliza pe cel scazut?

In calitate de marketer, din punct de vedere SEO exista un proces pe care il putem folosi. Nu avem intotdeauna acces la componentele si algoritmii pe care Google ii foloseste, insa putem lua in considerare cateva aspecte pentru a determina nivelul calitativ al paginilor din site-ul nostru. Lucrurile precum timpul petrecut pe site, vizitele organice, rata de respingere scazuta sau conversiile asistate nu sunt criterii dupa care trebuie sa ne bazam, acestea fiind de cele mai multe ori inselatoare.

Timpul petrecut de catre un client pe site-ul dumneavoastra este interpretabil, ar putea fi un semn al faptului ca acesta nu gaseste ce il intereseaza, astfel ca vor reveni la rezultatele cautarii pentru a accesa informatia care ii intereseaza, o alta cauza pentru care un utilizator paraseste site-ul poate fi generat si de ferestrele de pop-up pe care nu le poate inchide din cauza lipsei vizibilitatii butonului “close”.

Atat rata de respingere, vizitele organice cat si conversiile asistate sunt o serie de ucruri pe care ne bazam, insa in spatele acestora pot exista motive care conduc la lipsa interesului unui consumator fata de site-ul nostru.

Pentru a avea o evidenta a calitatii continutului, putem incepe cu totalul de vizite atat interne cat si externe, urmat de revizuirea manuala a tuturor sectiunilor din site pentru a verifica daca informatiile ar putea interesa cautatorii din online, dar si verificarea surselor care vin spre site sau link-urile externe.

Nu uitati: Continutul bun este esential pentru a avea o clasare cat mai sus in motoarele de cautare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *