Cum evolueaza SEO ?

Cum evolueaza SEO ?

Pentru ca optimizarea seo se face in special pentru motorul de cautare Google – de departe cel mai folosit motor de cautare din lume, SEO evolueaza asa cum isi doreste gigantul de pe Mountain View. Prin evolutia SEO intelegem acele modificari pe care Google doreste sa le faca de mai multe ori pe an.

evolutie seo

Cativa factori care vor deveni mai putin importanti in SEO:

1. Page Rank Autoritatea domeniului – In ultimii ani s-a dus o lupta crancena pentru a creste o pagina in PR (page rank) cat mai mult posibil pentru ca, odata cu cresterea PR, situl era vizibil tot mai sus in motoarele de cautare. Cu timpul, page rank-ul a devenit tot mai putin important, iar pe viitor se estimeaza ca valoarea sa va fi tot mai mica.

2. Varsta domeniului – Foarte multi starteri online preferau sa cumpere un domeniu cu o anumita vechime decat sa comande unul nou, pentru ca un domeniu vechi prindea mai bine la promovarea seo. Foarte adevarat pana recent, cand Google a spus nu mai acorda asa multa importanta vechimii ci pune tot mai mult accent pe continut de calitate actualizat cat mai frecvent – estimandu-se astfel ca pe viitor varsta domeniului sa nu mai aiba vreo importanta.

3. Backlinkurile – Pana acum cativa ani se ducea o lupta crancena in atribuirea de backlinkuri – acele linkuri care vin spre situl dvs din alte surse precum directoare web, bloguri etc. Backlinkurile vor fi mereu un factor seo insa timpul a demonstrat ca acestea pot fi manipulate ilegal si de aceea vor avea o importanta tot mai mica in SEO.

Cativa factori care pe viitor vor deveni si mai importanti in SEO:

1. Timpul petrecut pe site – Google analizeaza traseul pe care il parcurge internautul pe internet si, prin deductie logica, cu cat petrece mai mult timp pe un website cu atat este mai multumit – in consecinta si altii ca el ar putea fi la fel de multumiti. Trebuie sa invatati sa va pastrati vizitatorii pe site cat mai mult!

2. Bounce Rate % – Dincolo de timpul petrecut pe site, Google analizeaza cum reactioneaza utilizatorul dupa ce-a intrat pe acea pagina din site. Daca situl exprima incredere, calitate etc, vizitatorul va deschide si alte pagini – scazand astfel bounce rate-ul. Daca utilizatorul intra pe acest articol spre exemplu fara insa a mai accesa si alte pagini, bounce rate-ul creste. In mod evident este bine sa aveti un bounce rate cat mai scazut, iar atunci ridicati articolul in rezultatele motoarelor de cautare.

3. Continut actualizat cat mai frecvent – Da, vechea poveste “Content Is King”. Daca practica de a actualiza tot mai frecvent websitul a devenit tot mai intalnita, se estimeaza ca pe viitor cererea de continut web unic de calitate sa fie din ce in ce mai mare. Cine stie ce se va intampla peste 6 ani cu un website care nu-si actualizeaza continutul!

SEO evolueaza in fiecare luna prin prisma modificarilor aduse de Google. In fiecare luna, Google aduce noi modificari – cele mai multe dintre ele fiind extrem de mici, dar cu un impact puternic la nivel de ansamblu, pe termen lung.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *