Ce este seo?

Ce este seo?

Search Engine Optimization . SEO se refera la procesul prin care un webmaster reuseste sa manipuleze rezultatele oferite de un motor de cautare in scopul afisarii intr-o pozitie cat mai avantajoasa a site-ului propriu.

In momentul de fata, SEO nu este decat o categorie a mult mai vastului domeniu SEM(Search Engine Marketing), un domeniu aparut la inceputul anilor 1990 si care se ocupa cu tot ceea ce reprezinta tehnicile de propulsare a unui site web in pozitii cat mai fruntase intr-un motor de cautare precum si cu strategiile de marketing online.

Datorita cererii extrem de mari de servicii SEO, au aparut, inevitabil, persoane sau firme specializate in acest domeniu, o activitate care presupune o documentare amanuntita, multa truda si o serie de experimente ale tehnicilor abordate.

Noi, ca firma prestatoare de servicii SEO, abordam doua capitole esentiale pentru a oferii rezultatele scontate:

1. SEO on page – Optimizarea interna a paginilor

Pentru ca site-ul dvs sa poata obtine pozitii fruntase pe anumite cuvinte cheie in motoarele de cautare, aveti nevoie de o optimizare cat mai buna a paginilor interne, de la optimizarea continutului, a codului sursa prin eliminarea erorilor de programare si pana la definirea unei structuri a linkurilor cat mai prietenoasa.

O optimizare buna a paginilor unui site presupune cateva etape vitale:

-Crearea unui continut de calitate, unic si relevant. Continutul trebuie realizat in stransa legatura cu cuvintele cheie pentru care se doreste optimizarea. In acest sens, se vor seta titluri corespunzatoare, se vor realiza texte care sa contina cuvintele cheie de interes intr-un anume procent si se vor seta meta tagurile “Title”, “Description”, “Author” sau “Keywords”

-Optimizarea imaginilor. Importanta unei optimizari corespunzatoare a imaginilor are o importanta covarsitoare, astfel ca este important sa dispuneti de imagini corect proportionate, de dimensiuni cat mai reduse pentru a scade timpul de incarcare al paginilor si, cel mai important lucru, sa setati elementele “Title”, “ALT” si “Description”.

-Micsorarea timpului de incarcare al paginilor. Pentru rezultate mai bune in SERP si pentru o experienta mult mai placuta pentru utilizatori, este de preferat ca site-ul dvs sa aiba un timp de incarcare cat mai scazut. Acest lucru se realizeaza prin utilizarea unui hosting cat mai performant dar si prin micsorarea dimensiunilor fisierelor prezente pe host: fisiere html, fisiere CSS, imagini, fisiere jquery, samd.

-Structura SEO friendly a linkurilor. Linkurile au o importanta ridicata cand vine vorba de optimizare insa acest lucru se reflecta si-n experienta utilizatorilor. Este de preferat ca linkurile paginilor interne sau ale articolelor sa fie cat mai scurte si sa contina elemente din titlu, acest aspect ajutand intr-un anume procent la optimizarea totala a site-ului.

2. SEO Off page – Construirea unui profil de linkuri solid

Suntem una din firmele care lucreaza cu un nivel de transparenta rar intalnit si folosim doar tehnici White SEO pentru acumularea linkurilor pentru site-ul dvs. De asemenea, suntem o firma care reuseste sa se adapteze ultimelor modificari suferite de algoritmii Google, inclusiv update-urile Panda sau Pinguin, astfel ca tinem cont de anumiti parametrii si reusim sa inaintam procesul fara ca site-ul dvs sa riste eventuale penalizari.

Linkurile obtinute pentru site-ul dvs mai poarta denumirea si de referinte si se pot acumula din diverse metode: inscrieri in directoare web, comentarii pe bloguri dofollow/nofollow, linkuri obtinute din articole optimizate in mod special pentru cuvintele cheie targetate, publicarea de advertoriale pe site-uri/bloguri din aceeasi nisa cu cea a site-ului dvs, linkuri obtinute din principalele retele de socializare: Facebook,  Twitter,  Pinterest, Google + samd.

Modalitatile de obtinere a unor linkuri de calitate pentru site-ul dvs sunt diversificate si ne vom elabora strategia in functie de bugetul disponibil, de necesitatile site-ului dvs cat si de rezultatele obtinute in timpul procesului de optimizare SEO. Este important ca intreg procesul sa se realizeze treptat, fara sa ridicam semne de intrebare in randul algoritmilor motoarelor de cautare si intr-un mod cat mai natural.

Pentru elaborarea unei strategii SEO personalizata, va rugam sa ne contactati si o sa beneficiati de un audit gratuit cat si de o cotatie de pret pentru obtinerea unor pozitii fruntase.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *